Varför Vitafloor?

Otaliga ryttare litar på Vitafloor för att förebygga skador, förbättra återhämtning och se till att deras mest värdefulla hästar kan prestera på absoluta toppnivå. Detta är för att Vitafloor uppfann vibrationstekniken för hästar och genom att studera, efterforska och verifiera dess effektivitet har man också kunnat förfina den ytterligare. Det är Vitafloor som erhåller lösningen till bevisad teknologi som dessutom får stöd av veterinärer över hela världen.

Genom gediget hantverk och ett noggrant öga för detaljer kan vi i våra europeiska anläggningar (Holland) producera produkter av absoluta högsta kvalitet. Vitafloor ger utan tvekan den bästa hästanpassade vibrationsterapin i världen.

Vitafloor finns i stallen hos framstående ryttare, uppfödare, rehabiliteringscenters och veterinärkliniker i över 25 länder, och det växer fortfarande.

Vitafloors vibrerande golv är ett säkert och enkelt sätt att ge din häst en mångsidig träning och en helkroppsmassage på en och samma gång. Resultatet är en tydlig förbättring i hästens blodcirkulation, inte bara i benen, utan också genom hela kroppen och dess inre organ. Genom detta kan man öka hästens välbefinnande, förebygga skador, snabba på läkningsprocessen och även hjälpa till vid kolik. Vitafloors vibrerande golv är speciellt anpassat för hästar och bygger på den välkända helkroppsvibrationsterapin som används av astronauter för att utveckla muskeltonus och öka bentäthet. Eftersom golvet ökar blodcirkulationen utan att hästen behöver röra på sig så lämpar sig vibratonsterapi mycket väl som behandling för hästar med skador som kräver boxvila.

Vitafloor är mest kända för sina platsbyggda stallenheter men numera kan vi också erbjuda två portabla enheter som är mycket enkla att placera där du önskar, i stallgången eller på en uppbindningsplats. En av våra mest populära modeller är vår Vitafloor VM0 som finns tillgänglig med eller utan räcken i lättviktsaluminium. Säkerheten är alltid högt prioriterad hos Vitafloor, därför är de rundade räckena kombinerade med ett unikt utlösningssystem med panikbommar. Bommarna, som är tåliga men ändå flexibla, ger hästen trygghet genom att de kan luta sig mot dom men om behovet skulle uppstå löser de ut och låter hästen frigöra sig utan skada.

Kan ryttare också använda golvet?

Helkroppsvibration för människor ökar snabbt i popularitet och är känt för att de mentala och fysiska fördelarna. När du använder vibrationstekniken kommer du uppleva flera fördelar som kommer från den ökade blodcirkulationen. Detta kan vara till exempel ökad muskeltillväxt och rörlighet, minskade celluliter, ökad bentäthet, minskad smärta och ömhet samt att Du återhämtar Dig snabbare.

När du använder vibrationstekniken skapar du en mikroaktivering i musklerna vilket förbättrar Din egna prestation, detta åstadkommer Du genom bara 10 minuter om dagen i 3 dagar i veckan. Många toppatleter använder sig av vibrationsteknik för att öka sin explosiva styrka, uthållighet och rörlighet.

Vitafloor har slagit sig ihop med BioRider Fitness för att inkorporera helkroppsvibration i träningsprogram som är speciellt utformade för ryttare. Funktionell träning som ska hjälpa ryttare hitta den sunda bålstyrkan som behövs för att prestera i sadeln. Genom att använda sig av Vitafloors golv när man tränar hjälper detta ryttaren att öka sin rörlighet och stabilitet i och kring leder. Använd verktygen som stallet ger för att ta Din prestation till nästa nivå, 10 minuter om dagen tar Dig långt på din väg mot toppformen.

Biorider Fitness programmet är speciellt framtaget för att precisera de muskelgrupperna som har specifika funktioner i sadeln. En del muskelgrupper används för att stabilisera ryttarens position medan andra används för att förfina hjälperna. När en ryttare tränar utanför sadeln så ökar kommunikationen mellan häst och ryttare ytterligare. Varje stall borde ha den nödvändiga utrustningen för att både häst och ryttare ska kunna vara sunda och vältränade. Träningsredskap och Vitafloor borde vara tillgängliga för alla atleter i stallet.

Följ oss:

# vitafloor

Call Now Button